Art Deco Oturma Odası Fikirleri 10 İlham Verici Tasarım

II.Art Deko III. Art Deco’nun Özellikleri IV. Art Deco Tasarım İlkeleri V. Art Deco’da Renkler ve Desenler VI. Art Deco’da Mobilya VII. Art Deco’da Tenvir VIII. Art Deco’da Dekor IX. Art Deco’da Aksesuarlar Sıkça Sorulan Mevzular art deco oturma odası art deco oturma odası tasarımı art deco oturma odası dekoru art deco oturma odası mobilyaları art deco oturma odası fikirleri “Art Deco Esintili Oturma Odası Fikirleri” arayan kişiler kendi oturma odası tasarımları için esin arıyorlar. Geometrik şekiller, yürekli renkler ve lüks malzemeler benzer biçimde Art Deco stilinin muayyen unsurlarını arıyor olabilirler ya da bir tek stilin genel bir duygusunu arıyor olabilirler. Her iki durumda da, hem şık bununla beraber işlevsel bir oturma odası yaratmak için kullanabilecekleri fikirler arıyorlar. Bu anahtar kelimeyi arayan kişilerin çözmeye çalmış olduğu muayyen sorunlardan bazıları şunlardır: * Art Deco öğelerini çağdaş bir oturma odasına iyi mi dahil edebilirsiniz? * Art Deco stilinin karakteristik renkleri ve malzemeleri […]

Art Deco Oturma Odası Fikirleri 10 İlham Verici Tasarım

Art Deco Esintili Oturma Odası Fikirleri

II.Art Deko

III. Art Deco’nun Özellikleri

IV. Art Deco Tasarım İlkeleri

V. Art Deco’da Renkler ve Desenler

VI. Art Deco’da Mobilya

VII. Art Deco’da Tenvir

VIII. Art Deco’da Dekor

IX. Art Deco’da Aksesuarlar

Sıkça Sorulan Mevzular

art deco oturma odası

art deco oturma odası tasarımı

art deco oturma odası dekoru

art deco oturma odası mobilyaları

art deco oturma odası fikirleri

“Art Deco Esintili Oturma Odası Fikirleri” arayan kişiler kendi oturma odası tasarımları için esin arıyorlar. Geometrik şekiller, yürekli renkler ve lüks malzemeler benzer biçimde Art Deco stilinin muayyen unsurlarını arıyor olabilirler ya da bir tek stilin genel bir duygusunu arıyor olabilirler. Her iki durumda da, hem şık bununla beraber işlevsel bir oturma odası yaratmak için kullanabilecekleri fikirler arıyorlar.

Bu anahtar kelimeyi arayan kişilerin çözmeye çalmış olduğu muayyen sorunlardan bazıları şunlardır:

* Art Deco öğelerini çağdaş bir oturma odasına iyi mi dahil edebilirsiniz?

* Art Deco stilinin karakteristik renkleri ve malzemeleri nedir?

* Tutarlı bir Art Deco oturma odası tasarımı iyi mi oluşturulur?

* Art Deco seçimi bir oturma odasını iyi mi basit ve davetkar hale getirirsiniz?

İnsanların çözmeye çalmış olduğu sorunları anlayarak, SEO uzmanları hedef kitleleri için ilgili ve yararlı içerikler oluşturabilirler. Bu, arama motoru netice sayfalarındaki (SERP’ler) sıralamalarını iyileştirmelerine ve internet sayfalarına daha çok trafik çekmelerine destek olacaktır.

Antet(*10*)

Özellikler(*10*)
Art Deco Oturma Odası Geometrik şekiller, yürekli renkler, lüks malzemeler
Art Deco Oturma Odası Tasarımı Bakışım, balans ve orantı kullanması
Art Deco Oturma Odası Dekoru Art Deco’dan esin alan mobilyalar, aydınlatmalar ve aksesuarlar
Art Deco Oturma Odası Fikirleri Art Deco öğelerini çağdaş bir oturma odasına dahil edin

Art Deco Esintili Oturma Odası Fikirleri

II.Art Deko

Art Deco, 1920’lerde ve 1930’larda gelişen popüler bir tasavvur stiliydi. Geometrik yöntemleri, yürekli renkleri ve lüks malzemeleriyle karakterize edildi. Art Deco, antik Mısır sanatı, Afrika sanatı ve makine çağı dahil olmak suretiyle muhtelif kaynaklardan etkilenmiştir.

Art Deco, mimari, mobilya, mücevher ve moda benzer biçimde muhtelif bağlamlarda kullanıldı. Ek olarak tren istasyonları ve yazıhane binaları benzer biçimde kamusal alanların tasarımında da kullanıldı.

Art Deco uzun seneler popüler bir stildi, sadece 1950’lerde pabucu dama atıldı. Sadece son yıllarda Art Deco’nun popülaritesinde bir canlanma görüldü.

III. Art Deco’nun Özellikleri

Art Deco, 1920’lerde ortaya çıkan ve 1940’ların başına kadar gelişen bir sanat, mimari ve tasavvur tarzıdır. Geometrik yöntemleri, yürekli renkleri ve lüks malzemeleriyle karakterize edilir. Art Deco tasarımları çoğu zaman stilize edilmiş hayvanlar, bitkiler ve geometrik desenler ihtiva eder.

Art Deco, eski Mısır sanatı, Afrika sanatı ve makine çağı benzer biçimde muhtelif kaynaklardan esin almıştır. Ek olarak araba ve tayyare benzer biçimde yeni teknolojilerin yükselişinden de etkilenmiştir.

Art Deco, mimari, mobilya, mücevher ve moda benzer biçimde oldukca muhtelif uygulamalarda kullanıldı. Ek olarak tiyatrolar, tren istasyonları ve yazıhane binaları benzer biçimde kamusal alanların tasarımında da kullanıldı.

Art Deco, günümüzde hala kullanılan popüler bir stildir. Çoğu zaman şık ve lüks iç mekanlar yaratmak için kullanılır.

Art Deco Esintili Oturma Odası Fikirleri

IV. Art Deco Tasarım İlkeleri

Art Deco’nun tasavvur prensipleri aşağıdaki unsurlara dayanmaktadır:

  • Geometrik şekiller
  • Yürekli renkler
  • Lüks malzemeler
  • Egzotik motifler
  • Bakışım
  • Zıtlık
  • Zenginlik
  • (*10*)

    Bu unsurlar hem çağdaş bununla beraber lüks bir yoldam yaratmak için bir araya getirilir. Art Deco tasarımları çoğu zaman üçgenler, kareler ve daireler benzer biçimde geometrik şekiller ihtiva eder. Kırmızı, siyah ve altın benzer biçimde yürekli renkler de yaygındır. Ahşap, deri ve metal benzer biçimde lüks malzemeler, bir zenginlik hissi yaratmak için kullanılır. Hayvanlar, bitkiler ve yıldızlar benzer biçimde egzotik motifler çoğu zaman Art Deco tasarımlarına dahil edilir. Bakışım ve kontrast da bir balans ve drama hissi yaratmak için kullanılır.

    Art Deco, konuttan ticari alana kadar muhtelif ortamlarda kullanılabilen oldukca yönlü bir stildir. Şık ve lüks bir alan yaratabildiği için iç mekan tasarımı için popüler bir seçimdir. Art Deco ek olarak mimari, mobilya ve modada da kullanılır.

    Art Deco Esintili Oturma Odası Fikirleri

    V. Art Deco’da Renkler ve Desenler

    Art Deco renkleri çoğu zaman yürekli ve canlıdır ve çoğunlukla geometrik şekiller ya da desenler ihtiva eder. Birtakım popüler renkler içinde kırmızı, siyah, altın, gümüş ve beyaz bulunur. Çizgiler, zikzaklar ve şeritler benzer biçimde desenler de Art Deco tasarımında yaygındır.

    Art Deco renkleri ve desenleri, heybetli ve lüksten çağdaş ve uç noktalara kadar muhtelif değişik görünümler yaratmak için kullanılabilir. Art Deco oturma odası için renk ve desen seçerken, odanın genel stilini ve istenen etkiyi göz önünde bulundurmak önemlidir.

    Mesela, yürekli ve canlı bir renk paleti, alımlı bir Art Deco oturma odası için fazlaca uygunken, daha yumuşak bir palet, çağdaş bir Art Deco oturma odası için daha müsait olacaktır. Benzer biçimde, geometrik desenler daha resmi ve yapılandırılmış bir manzara yaratırken, daha doğal desenler daha basit ve gündelik bir manzara yaratacaktır.

    Art Deco renkleri ve desenleri doğru kullanıldığında, misafirlerinizi etkileyecek şık ve alımlı bir oturma odası yaratabilir.

    Art Deco Esintili Oturma Odası Fikirleri

    VI. Art Deco’da Mobilya

    Art Deco’daki mobilyalar geometrik yöntemleri, yürekli renkleri ve lüks malzemeleriyle karakterize edilir. Yaygın malzemeler içinde krom, cam ve cilalı ahşap bulunur. Şekiller çoğu zaman köşeli ve asimetriktir ve renkler çoğu zaman parlak ve zıttır. Art Deco’daki mobilyalar çoğu zaman hem işlevsel bununla beraber şık olacak biçimde tasarlanır ve herhangi bir evde yürekli ve çağdaş bir manzara yaratmak için kullanılabilir.

    Art Deco mobilyalarının en ikonik parçalarından bazıları Marcel Breuer’in Wassily Sandalyesi, Ludwig Mies van der Rohe’nin Barselona Sandalyesi ve Mies van der Rohe ve Lilly Reich’in Tugendhat Sandalyesi’dir. Bu sandalyelerin tamamı bayağı çizgileri, geometrik yöntemleri ve lüks malzemelerin kullanımıyla karakterize edilir. Hala tasarlanmış en ikonik mobilya parçalarından bazıları olarak kabul edilirler ve bugün de popüler olmaya devam ederler.

    Evinize Art Deco stilinden bir dokunuş katacak mobilyalar arıyorsanız, birçok seçeneğiniz var. Hem ikonik Art Deco parçalarının reprodüksiyonlarını bununla beraber bu stilden esin alan çağdaş parçaları bulabilirsiniz. Eviniz için mobilya seçerken, dekorunuzun genel stilini göz önünde bulundurmanız ve beraber iyi çalışacak parçaları seçmeniz önemlidir.

    Art Deco mobilyaları, evinize lüks ve yoldam katmak için mükemmel bir yol olabilir. Yürekli renkleri, geometrik yöntemleri ve lüks malzemeleriyle Art Deco mobilyaları bir anlatım yaratabilir ve her odada benzersiz bir manzara yaratabilir.

    VII. Art Deco’da Tenvir

    Art Deco aydınlatması geometrik şekillerin, yürekli renklerin ve lüks malzemelerin kullanımıyla karakterize edilir.

    Art Deco aydınlatmasında kullanılan yaygın malzemeler içinde cam, metal ve kristal bulunur.

    Art Deco tenvir armatürleri çoğu zaman karmaşa detaylara ve desenlere haizdir.

    Art Deco tenvir, her odada acıklı ve şık bir anlatım yaratmak için kullanılabilir.

    Eviniz için Art Deco aydınlatmayı seçmenize destek olacak birkaç ipucu:

    • Evinizin genel tarzını göz önünde bulundurun ve odadaki öteki unsurları tamamlayacak bir tenvir armatürü seçin.
    • Mekanınıza müsait ebatlarda bir tenvir armatürü seçin.
    • Kaliteli malzemelerden üretilmiş bir tenvir armatürü seçin.
    • Enerji tasarrufu elde eden bir tenvir armatürü seçin.
    • (*10*)

      Art Deco tenvir, evinize benlik ve yoldam katmanın mükemmel bir yolu olabilir.

      Art Deco aydınlatmanın pek oldukca değişik stili mevcut olduğu için, ihtiyaçlarınıza ve bütçenize müsait bir armatür bulacağınızdan güvenilir olabilirsiniz.

      Art Deco tarzında dekor

      Art Deco dekoru, yürekli renkleri, geometrik yöntemleri ve lüks malzemeleriyle karakterize edilir. Art Deco dekorunun ortak unsurları şunlardır:

      Geometrik şekiller: Art Deco dekoru çoğu zaman üçgenler, kareler ve daireler benzer biçimde geometrik şekiller ihtiva eder. Bu şekiller çoğu zaman mobilya, tenvir ve öteki dekoratif öğelerde kullanılır.
      Yürekli renkler: Art Deco dekoru çoğu zaman kırmızı, turuncu, sarı ve mavi benzer biçimde yürekli renkler ihtiva eder. Bu renkler çoğu zaman canlı ve alımlı bir manzara yaratmak için birbirleriyle kombinasyon halinde kullanılır.
      Lüks malzemeler: Art Deco dekoru çoğu zaman metal, cam ve deri benzer biçimde lüks malzemeler ihtiva eder. Bu malzemeler her mekana bir miktar sofistikelik ve zarafet katar.

      Art Deco dekoru, şık ve benzersiz bir oturma odası yaratmak için kullanılabilir. Yürekli renkler, geometrik şekiller ve lüks malzemeler kullanarak hem şık bununla beraber işlevsel bir alan yaratabilirsiniz.

      IX. Art Deco’da Aksesuarlar

      Aksesuarlar, mekana benlik ve alaka katmaya destek olabildikleri için herhangi bir Art Deco iç mekanının mühim bir parçasıdır. Art Deco oturma odası için aksesuar seçerken, odanın genel stilini akılda tutmak önemlidir. Yüksek kaliteli malzemelerden yapılma ve yürekli, geometrik bir tasarıma haiz parçalar arayın. Art Deco takıları için birtakım iyi seçenekler şunlardır:

      • Vazolar
      • Heykeller
      • Mumlar
      • Aynalar
      • Saatler
      • Fotoğraf çerçeveleri
      • Yastıklar
      • Perdeler
      • Halılar
      • (*10*)

        Art Deco oturma odanızı dekore ederken değişik aksesuar türlerini karıştırıp eşleştirmekten korkmayın. Bu, daha entresan ve görsel olarak cazibeli bir alan yaratmanıza destek olacaktır.

        S: Art Deco seçimi nelerdir?

        A: Art Deco, 1920’lerde ortaya çıkan ve 1940’lara kadar gelişen bir sanat, mimari ve tasavvur tarzıdır. Geometrik yöntemleri, yürekli renkleri ve lüks malzemeleriyle karakterizedir.

        S: Art Deco stilinin ortak unsurları nedir?

        A: Art Deco stilinin birtakım ortak unsurları şunlardır:

        • Geometrik şekiller
        • Yürekli renkler
        • Lüks malzemeler
        • Karmaşa detaylar
        • (*10*)

          S: Art Deco öğelerini oturma odamda iyi mi kullanabilirim?

          A: Art Deco öğelerini oturma odanıza dahil etmenin birçok yolu vardır. İşte birkaç düşünce:

          • Mobilyalarınızda, dekorasyonunuzda ve aksesuarlarınızda geometrik şekiller kullanın.
          • Duvarlarınız, mobilyalarınız ve dekorasyonunuz için yürekli renkler seçin.
          • Deri, kadife, kristal benzer biçimde lüks malzemeler kullanın.
          • Mobilyalarınıza, dekorunuza ve aksesuarlarınıza karmaşa detaylar ilave edin.
          • (*10*)



Okuyun  Bu Yıl Deneyebileceğiniz Ev Dekorasyon Stili İlhamları

Serhan Korkmaz, teknolojiye olan ilgisi ve dijital dünyaya duyduğu tutku ile akcle.com blogunu hayata geçirmiştir. Üniversite yıllarından itibaren yazılım ve internet teknolojileri üzerine çalışmalar yapmış, kariyerini bu alanda ilerletmiştir. Teknolojiyi sade ve anlaşılır bir dille sunma amacıyla kurduğu blog, kısa sürede teknoloji severlerin ilgisini çekmiş ve geniş bir okuyucu kitlesine ulaşmıştır.

  • Toplam 158 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

İskandinav Minimalizmi İskandinav Ev Dekorasyonuna Dair Nihai Kılavuz

İç Tasarım 2 saat önce

İçindekilerII. İskandinav Seçimi Ev Dekorasyonu Nelerdir?III. İskandinav Seçimi Ev DekorasyonuIV. İskandinav Seçimi Ev Dekorasyonunun Temel ÖzellikleriV. İskandinav Seçimi Ev Dekorasyonunun YararlarıVI. İskandinav Seçimi Ev Dekorasyonu Iyi mi Elde EdilirVII. İskandinav Seçimi Ev Dekorasyonu Örnekleriİskandinav Seçimi Ev Dekorasyonu Alışverişi Kolay Bir Ev İçin İskandinav Seçimi Dekor İskandinav seçimi dekor, sadeliği, işlevselliği ve organik malzemeleriyle karakterize edilir. Kolay ve davetkar bir ev yaratmak isteyenler için popüler bir seçimdir. İşte İskandinav seçimi dekorasyonun birtakım temel özellikleri: Aleni renkler ve yansız tonlar Sıradan çizgiler ve şekiller Ahşap, taş ve yün şeklinde organik malzemeler Kolay mobilyalar Davetkar tenvir İskandinav seçimi dekor, herhangi bir boyutta ya da tarzda basit ve davetkar bir ev yaratmak için kullanılabilir. İşte İskandinav esintili bir manzara yaratmak için birtakım ipuçları: Gün ışığı ve ferah bir mekan yaratmak için aleni renkler ve yansız tonlar kullanın. Pak çizgilere haiz, mütevazı mobilyalar ve minimal dekorasyon tercih edin. Dekorasyonunuzda ahşap, taş, yün şeklinde organik malzemeleri […]

Gymspiration 5 Ev Spor Salonu Dekorasyon Fikirleri

İç Tasarım 2 hafta önce

(*5*)İçindekilerII. Evde spor salonuna haiz olmanın yararlarıEv spor salonunuz için doğru alanı kura çekmekIV. Ev spor salonunuzu tasarlamakV. Ev spor salonunuz için ekipmanlarVI. Ev spor salonunuz için emniyet ipuçlarıVII. Ev spor salonunuz için bakım ipuçlarıVIII. Ev spor salonu inşa etmenin maliyetiIX. Ev spor salonu dekorasyon fikirleri Ev Spor Salonu Dekorasyonu İçin İpuçları “Ev Spor Salonu Dekorasyonu İçin İpuçları”nı arayan kişiler, ev spor salonlarının şık ve davetkar görünmesini sağlamak için öneriler arıyorlar. Hem işlevsel bununla beraber güzel duyu açıdan hoş bir alan yaratmanın yollarını bulmakla ilgileniyor olabilirler. Ek olarak, ev spor salonlarını daha konforlu ve davetkar hale getirmek için ipuçları arıyor olabilirler. Ev spor salonunuzu dekore etmek için birkaç ipucu: Hem şık bununla beraber işlevsel bir renk düzeni seçin. Mekanı daha ferah ve ferah imlemek için aleni renkler kullanın. Daha çok alan illüzyonu yaratmak için aynalar ilave edin. Mekanı tarif etmek ve ısı katmak için halılardan yararlanın. Mekana benlik katmak için […]

Sıcak ve Davetkar Bir Mekan İçin Rahat Ev Dekorasyonu Fikirleri

İç Tasarım 2 ay önce

Rahat ev dekorasyonu, sizi kolay ve evinizde hissettiren sıcak ve davetkar bir alan yaratmakla ilgilidir. İster kolay bir oturma odası, talep eder döşek odası ya da banyo yaratmak isteyin, arzu ettiğiniz etkiyi elde etmek için yapabileceğiniz birkaç bayağı şey vardır.İçindekilerII. Rahat ev dekorasyonu nelerdir?III. Rahat ev dekorasyonu nelerdir?IV. Rahat ev dekoru türleriV. Rahat ev dekorasyonu için renklerRahat ev dekorasyonu nelerdir?VII. Rahat ev dekorasyonu için desenlerIX. Rahat ev dekorasyonu için aksesuarlarRahat ev dekorasyonu nelerdir?Rahat ev dekorunun yararlarıRahat ev dekorasyonunun çeşitleriRahat ev dekorasyonu için renklerRahat ev dekorasyonu için dokularIII. Rahat ev dekorunun yararlarıII. Rahat ev dekorasyonu nelerdir?V. Oturma odası için kolay ev dekoru fikirleriVI. Döşek odası için kolay ev dekoru fikirleriVII. Mutfak için kolay ev dekoru fikirleriBanyo için kolay ev dekorasyon fikirleriIX. Yazıhane için kolay ev dekoru fikirleri Bu yazıda, renkler, dokular, desenler, tenvir ve aksesuarlar dahil olmak suretiyle kolay ev dekorunun değişik unsurlarını ele alacağız. Ek olarak, bütçeniz ya da yoldam […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele